Järjestimme loki-ja tietoturvainformaation hallinnan koulutuksen Rovaniemellä 17.9. Siellä ei ruska ollut vielä päässyt täyteen loistoonsa, vaikka näin aamun Helsingin Sanomat aiheesta kertoikin etusivullaan. Sen sijaan saimme nauttia kesän viimeisestä lämpimästä ja aurinkoisesta päivästä mukavien kurssilaisten seurassa.

LSHP oli järjestellyt aamupalan ja tietokoneluokan kurssilaisten käytettäväksi. Osallistujia oli tällä kertaa 20 ja tietokoneluokka täyttyi innokkaista kurssilaisista. Kurssille osallistui henkilöitä sekä LSHP:ltä, LAPIT:ltä, HALTIK:lta ja Maternalta. Juha aloitti kurssin kertomalla loki- ja tietoturvainformaation hallinnan perusteista, joilla jatkettiin lounaaseen saakka.

Lounas tarjoiltiin läheisen sairaalan ravintolassa ja ruoka oli sairaalamaisesti terveellisen maukasta.

Lounaan jälkeen jatkettiin lokikoulutuksen iltapäivän aiheilla lokihallinnan prosesseista ja projektien läpiviennistä, joista ainakin jälkimmäinen synnytti hyvää keskustelua.

Kurssilaisten palaute oli positiivista ja saimmepa vielä kurssin päätteeksi nauttia auringosta Rovaniemen kauniissa maisemassa. Tulipa siinä maisemia ihaillessa mieleen se toinen Vatanen Arto Paasilinnan kirjassa Jäniksen vuosi.

Post by Vesa Vatanen